Da li je čovek sposoban da se hrani pod vodom?
Iz Novog Sada, gastronomske prestonice panonskog mora, krenuli smo u istraživanje Posejdonovih dubina, koje nam otkrivaju priču o početku umetnosti kulinarstva. Antički pesnik Arhestrat (Archestratus), prvi poznati gastronom zapadne civilizacije, na svom meniju, kao specijalitet imao je morskog ježa. Mi smo priredili “Arhestratov sicilijanski banket” ali – pod vodom!
Morski biolog Sir Alister Hardy teorijom akvatičkog čoveka (Aquatic ape hypothesis), menja evolutivnu granu čoveka i objašnjava čovekovu visoku antropološku i fiziološku prilagođenost vodenim uslovima. Okružen vodom i moderni čovek je srećan i slobodan, iako mu je podvodni svet, većinom, apsolutna nepoznanica.
Production company:
Author crew
Directing
Director of photography
Music
Editing
Basic information
Title in Serbian
SCUBA LUNCH
Title in English
SCUBA LUNCH
Category
Genre
Documentary, ecology
Premiere
30/11/2011
Production
Production company
Technical specs
Duration
5