Dokumentarni film „Aurorin san“ autorke Dragane Jovanović imaće večeras svetsku premijeru na Beldocs-u u sklopu programske celine „Srpski takmičarski program“. Ovo ostvarenje biće prikazano u 19:30 u Domu omladine Beograda. Posle projekcije planiran je razgovor sa ekipom filma. Repriza je planirana za dan kasnije, od 19 časova, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

Pomenuta autorka je režirala, napisala, montirala i producirala film, koji je svojevremeno podržan na konkursu Filmskog centra Srbije u kategoriji eksperimentalnih filmova.

„Aurorin san“ istražuje kolektivno nesvesno u razdoblju savremene krize. Pojedinačni učesnici dele svoje najživopisnije i najličnije snove. Podsvesni narativi vizuelno se prepliću s turbulentnošću sadašnjice, stavljajući u prvi plan arhetipove i motive iz bajke o „Uspavanoj lepotici“.

Ekipu filma čine rediteljka Dragana Jovanović, scenaristkinja Dragana Jovanović, producenti Dragana Jovanović, Danilo Lazović, direktor fotografije Dragana Jovanović, za muziku su bili zaduženi Mitar Subotić Suba, Goran Vejvoda, Low Bat, Reymour, Ethimm, Nena Ivošević, Groupe Folklorique, 6regor, montažu su radili Dragana Jovanović, Ian Purnell, naratorka u filmu je Dragana Jovanović, obrada zvuka Jakov Munižaba.

Jezik: engleski, nemački, srpski.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=-wzqyaj1Y4E

Zoran Janković