Početkom devedesetih godina 20. veka usled ratova i ekonomske krize ljudi iz Sivca počeli su da odlaze na branje jabuka i grožđa u severni deo italijanskih Alpa. Tradicija duga skoro dve decenije mnoge Sivčane odvela je u okolinu Trenta, malog planinskog grada. Neko je postao mesar, neko lopov, ali svi su u početku brali jabuke. Sve je počelo u jednoj od mnogih Sivačkih kafana, kada su Momo i Ćuške čuli da se na branju jabuka u Italiji može dobro zaraditi.
Producentska kuća:
Autorska ekipa
Režija
Scenario
Direktor/ka fotografije
Montaža
Osnovne informacije
Naslov na srpskom jeziku
DOBRODOŠLI U ITALIJU
Naslov na engleskom jeziku
WELCOME TO ITALY
Kategorija
Žanr
Dokumentarni
Premijera
31/03/2009
Produkcija
Producentska kuća
Producent
Tehnički podaci
Boja
color
Trajanje
34