Bege Fank, već dugi niz godina klupska i rep atrakcija i ponosni vlasnik nekoliko dugotrajnijih muzičkih hitova, prihvatio je izazov i na njemu svojstven način predstavio četiri srpska filma koja najviše voli. U izboru su se našli filmovi Joce Jovanovića, Slobodana Šijana, Zdravka Šotre i Maje Miloš.

Film Mlad i zdrav kao ruža Jovana Jovanovića.
Film Mlad i zdrav kao ruža Jovana Jovanovića.

Mlad i zdrav kao ruža / Očekivali ste, tj. tražili ste, pa – gledajte! Šta, uopšte, znači „praviti gluposti“?

KAKO SAM SISTEMATSKI UNIšTEN OD IDIOTA

Kako sam sistematski uništen od idiota / Kako sam naučio zašto da budem i da ne budem Babi Pupuška i kako sam naučio da živim sa ostalim Babijima i pustim ih da umru.

Idemo dalje / Možda sam i poslednja generacija pionira (1978. sam godište ) i ovo je film posle koga sam počeo da idem dalje za sve pare, naročito posle onog ćutljivog monologa Bate Živojinovića koji prevodi Pavle Vujisić.

Klip

Klip / Pristrasno, jer je ovo jedini film u kom zamalo da se pojavim kao statista i kao autor jedne od pesama sa saundtreka, ali, na svu sreću, nisam (i to ne kažem ironično jer mislim da su sve odluke Maje Miloš u ovom filmu 1/1,  na mestu). Jedan od retkih hip-hop filmova na našim prostorima, najbolji domaći film u ovom veku i taj glavni ženski lik koji ima fonk 4 meseca, 3 nedelje i 2 dana i Kroz talase, a opet je skroz naš, hud je i dolazi do moći kroz najčistiju ljubavnu priču ovog veka.

Bege Fank (foto: Deni Raičević )
Bege Fank (foto: Deni Raičević )

Z.J.