U poslednje dve godine, kreativne industrije doživele su svojevrsni bum, što je dovelo do toga trenutno vlada pomama za pozicijama iz oblasti digitalnih umetnosti kao nikada ranije. Jedna od takvih sfera je i Digital Compositing, odnosno jedan od završnih postupaka obrade pre puštanja videa u etar – odnosno pred premijeru filma.

Iz ovih razloga, Crater Studio trenutno traga za svojim budućim kolegama. Prvi korak koji ovaj tim u tom smislu planira da napravi, jeste da obuči određen broj novih artista za rad u kompozitingu i zato otvara stipendiju za obuku na kursu Digital Compositing u Crater Training Centru.

Priliku da nauče veštine digitalnog kompozitinga za film i video od eksperata iz Cratera dobiće do 10 aplikanata, a u nastavku pročitajte uslove konkursa.

 

Digital Compositing: Uslovi za dobijanje stipendije

-Za stipendiju se mogu prjaviti svi zainteresovani bez obzira na prethodno radno iskustvo i nivo školovanja.

-Prilikom prijave neophodno je poslati portfolio sa reprezentativnim radovima u digitalnom formatu (poput animacija, foto manipulacija, digitalnih grafika, ilustracija itd.), no prihvataće se i portfoliji sa analognim radovima za koje kandidati smatraju da su im relevantni i da prezentuju njihove umetničke i tehničke veštine na najbolji mogući način.

-Neophodno je poznavanje alata Adobe Photoshop koji takođe može da se nauči u Crater Training Centru.

-Praksa u studiju u trajanju od minimum mesec dana nakon kursa je obavezna. Praksu će voditi supervizori Crater Studija, a radiće se na nekomercijalnom projektu. Najbolji kandidati dobiće priliku za zaposlenje u Crateru.

-Neophodno je da kandidati budu locirani u Beogradu. Kurs Digital Compositing održava se u učionici Crater Training Centra, a na istoj adresi se nalazi i studio (Knićaninova 3, Donji Dorćol, Beograd). Eventualno zaposlenje nakon prakse takođe podrazumeva rad iz studija. Pozicija nije remote.

-Rok za slanje prijava za stipendiju je 8. maj 2022.

Svi zainteresovani kandidati na konkurs mogu da se prijave popunjavanjem PRIJAVE ZA STIPENDIJU ili mogu da pošalju svoj CV i portfolio na bojana.simic@craterstudio.com.

Nakon prvog kruga selekcije, svi kandidati će dobiti odgovor o ishodu konkursa na email. Kandidati koji uđu u uži izbor za stipendiju će biti pozvani na intervju. Ukoliko kandidat nije ispunio uslove za dobijanje stipendije, i ako ostane neko slobodno mesto, kandidat može upisati kurs o sopstvenom trošku. Svi polaznici, nezavisno od stipendije, imaju jednaku šansu da dobiju poziciju nakon prakse u Crater Studiju.

Kurs Digital Compositing u Crater Training Centru trajaće od 2. juna do 4. avgusta 2022. i obuhvata 116 školskih časova. Termini su utorak, četvrtak i svaka druga radna subota, od po pet školskih časova.

Departman za Compositing u Crater studiju jedan je od najaktivnijih. Zahvaljujući ovom vrednom timu, svetlost dana ugledali su projekti poput Netfliksove serije A Series of Unfortunate Events, holivudski filmovi kao što su The Other Guys, Shallows, The King’s Daughter, pa čak i spotovi za muzičare među kojima su Nick Cave i Kanye West.

Više o kursevima u Crateru pronađite OVDE

Z. J.