Šest kompozicija Slobodana Markovića, koje se mogu čuti u kratkom igranom filmu „Furija“ u režiji Petra Ristovskog, dostupno je za preslušavanje. Takođe, sada možete pogledati i novi tizer koji dočarava atmosferu ovog trilera sa elementima horora i fantastike.

Film „Furija“ traje 25  minuta, a producirali su ga Fakultet dramskih umetnosti, Besne slike i Zillion fim. Naslovnu ulogu tumači Teodora Ristovski, a pored nje u filmu glume Nataša Marković, Stojan Đorđević, Dejan Dedić, Aleksandar Gligorić i Milica Bašić.

„Furija“ je master rad producentkinje Nade Savić na Katedri filmske i TV produkcije (FDU). Ko-producent je Lazar Ristovski. Scenario za film su napisali Nada Savić, Petar Ristovski i Teodora Ristovski.

Na nastanku „Furije“ učestvovali su direktor fotografije Vuk Papić, montažer Vladimir Marković Looney, kostimografkinja Majda Cupać, scenografkinje Mia Medenica i Nera Vulović, snimatelji zvuka Milan Bogić, Andrej Ristevski i Antonio Toni Andrić,  šminkerke Vesna Milijašević, Jelena Ćosović i Jevrosima  Petković… Supervizor produkcije i mentor Nade Savić na master studijama je producent i reditelj Milan Todorović.

Đorđe Bajić