Festival Dani slovenačkog filma održaće se po sedmi put u Jugoslovenskoj kinoteci, i to od 8. do 11. decembra, kao i u Domu kulture Studentski grad (7. decembra).  Festival otvara film Živojina Pavlovića „Doviđenja u sledećem ratu“, snimljen 1980. godine u produkciji Viba filma. Biće prikazana restaurirana i digitalizovana kopija u opremi Slovenačkog filmskog centra, a pre filma, uz prisustvo predstavnika Ministarstva kulture Srbije i Slovenije, reviju će otvoriti dramska umetnica Milena Pavlović, ćerka znamenitog pisca i reditelja.

Tokom pet dana, publika će videti filmove „Nekad su bili ljudi“ Gorana Vojnovića, „Zastoj“ Vinka Moderndorfera, „Sanremo“ Miroslava Mandića, „Slovenac koji je preleteo vek“ Dušana Milaveca i mnoge druge. Nakon projekcije autori će se predstaviti publici i razgovarati sa voditeljima programa. Većina filmova biće prikazana uz prisustvo autora i producenata.

Na Okruglom stolu, drugog dana manifestacije, filmski uglednici, gosti iz Slovenije i poznavaoci dela Živojina Pavlovića iz Srbije, razgovaraće na temu slovenačkog opusa istaknutog srpskog i jugoslovenskog stvaraoca. Pored Okruglog stola, biće održana i promocija knjige urednice pratećeg programa dr Ivane Kronje „Estetika avangarde i eksperimentalnog filma“ u izdanju FCS, kao i radionica foto-animacije Miloša Tomića. Izabrani filmovi biće prikazani i u Kulturnim centrima Niša, Novog Sada, Pančeva, Kovina i Smedereva uz pomoć i prisustvo članova Slovenačkih kulturnih zajednica i društva. Festival nastaje u  organizaciji Društva slovenaca Beograda Društva Sava i uz podršku Nacionalnog saveta Slovenačke nacionalne manjine i Ambasade Slovenije u Beogradu.

Naslovna fotografija: prizor iz filma Zastoj