Kako su jutros javili brojni ovdašni mediji, preminuo je Boris Komnenić (1957), prvak drame u Narodnom pozorišu u Beogradu, ali i cejeni i poznati filmski i televizijski glumac sa karijerom dugom četiri decenije.

Komnenić od 1984. godine glumi na daskama Narodnog pozorišta, gde je ostvario nepregledan broj uloga, poput uloge Aleksandra Obrenovića u „Konaku“, Stoleta Apaša u „Kad su cvetale tikve“, Hansa Miklasa u „Mefistu“, Astolfa u „Život je san“, Oberona u „Snu letnje noći“, Argana u „Uobraženom bolesniku“, Grofa Almiviva u „Figarovoj ženidbi i razvodu“ i brojne druge. Bio je prvak Drame Narodnog pozorišta.

Veliki broj uloga Komnenić je ostvario i na filmu, gde treba izdvojiti one  u „Splavu meduze“„Tajvanskoj kanasti“„Direktnom prenosu“„Flešbeku“„Milošu Brankoviću“…  Komnenić je igrao i u filmovima: „Dani od snova“, „Bal na vodi“, „Špadijer – jedan život“, „The Misfit Brigade“, „Prokleta je Amerika“, „T.T. Sindrom“, „011 Beograd“, „Sjaj u očima“, „Kad porastem biću Kengur“, „Aporia“, „Uslovna sloboda“, „Sedam i po“, „Čitulja za Eskobara“, „Beogradski fantom“, „Montevideo, Bog te video!“, „Falsikfikator“, „Otvoreni kavez“, „Apofenija“, „Taksi bluz“, „Iz ljubavi“, „Jedini izlaz“...

Komnenić je glumio i u mnogim  televizijskim serijama, kao što su „Sivi dom“, „Gore dole“, „Naša mala redakcija“, „Lift“, „Agencija za SiS“, „Vratiće se rode“, „Ljubav i mržnja“, „Sinđelići“, „Ubice mog oca“, „Žigosani u reketu“… Najširoj javnosti Komnenić je najprepoznatljiviji po prvoj većoj ulozi na televiziji – liku Saše  Popadića u čuvenoj porodičnoj televizijskoj seriji „Bolji život“.

Tekst: Z. Janković i Đ. Bajić
Foto: printskrin