Debitantski film Maše Nešković prikazan je premijerno u Srbiji na Festivalu autorskog filma, 23. novembra 2019. u Kombank dvorani.

Publika u prepunoj Velikoj sali Kombank dvorane pozdravila je nakon projekcije višeminutnim aplauzom ekipu filma „Asimetrija“. Premijeri je prisustvao veliki broj ličnosti iz javnog života Srbije, kao i gosti iz regiona, uključujući Gorana Markovića, Hanu Selimović, Gordana Kičića, Vuka Ršumovića…  Pre projekcije publici su se obratili predsednik Saveta festivala Srdan Golubović i rediteljka Maša Nešković.

Film u kome se priča jednog para i priča jednog grada prepliću, a istorija se ponavlja, dovodi u pitanje transformaciju ljubavnih odnosa tokom vremena i razloge zbog kojih se veze raspadaju.  Uloge tumače: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović…

Ovaj film imao je svetsku premijeru na 43. Međunarodnom filmskom festivalu u Sao Paulu, u Brazilu, gde je prikazan u okviru takmičarskog programa “ New Directors Competition” i naišao na odličan prijem publike.

U okviru Festivala autorskog filma „Asimetrija“ će biti prikazana i u sledećim dvoranama i terminima:

  • UK Parobrod                                   24. 11. 2019. u 21:30
  • Dvorana kulturnog centra           26. 11. 2019. u 16.30
  • Bioskop Fontana                            27. 11. 2019. u 17:00
  • Dom omladine Beograda             29. 11. 2019. u 17:30

Đ. B.