Svečana premijera domaćeg filma Zlogonje održana je u Kombank dvorani u Beogradu. Zbog velikog interesovanja bile su organizovane dve projekcije, od 18 i 19 časova. Autorska i glumačka ekipa filma poklonila se publici na kraju obe projekcije i doživeli ovacije koje su trajale nekoliko minuta. Atmosfera koja je vladala cele večeri bila je topla i pozitivna, svi su bili veseli i nasmejani, naročito mladi glumci, Mihajlo Milavić i Silma Mahmuti, koji su jedva čekali da domaća publika pogleda film.

Reditelj Raško Miljković izjavio je da je rad sa ovom ekipom u njemu budio dodatnu kreativnost i davao mu energiju, da se kod mladih glumaca i saradnika osećao polet i velika želja, a da su starije kolege svojim iskustvom bile dodatni pokretač i značajna podrška. Pored glumaca i autora filma, premijeri su prisustvovali kolege glumci i druge javne ličnosti.

Ova priča nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, a scenario koji je nastao po motivima knjige O dugmetu i sreći autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducent ​i na ovom filmskom ostvarenju su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije​. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma je Đorđe Marković, dok je scenograf iskusni Aljoša Spajić. Muziku je komponovala Nevena Glušica.

Film su institucionalno podržali: Filmski centar Srbije, Media program, Kreativna Evropa, Makedonska filmska agencija, Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Grad Beograd, Opština Stari Grad.